نوشته های من

از تجربه ی بودن

نوشته های من

از تجربه ی بودن

نوشته های من

به شکل زیبایی تصادفی

Instagram
www.instagram.com/maddy.tu.ra

drafter/ English
dra-fter.blogspot.com

بایگانی
آخرین مطالب
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر

آشپزی با مهدی

شنبه, ۱۹ شهریور ۱۴۰۱، ۰۳:۰۹ ق.ظ

سلام

یکی از غذا های جالبی که بنظرم تو ایران جاش کم بود stir fry هست. stir یعنی هم زدن و fry یعنی سرخ کردن. بنابر این همونطور که از اسمش مشخصه غذاییه که با همزدن و سرخ کردن درست میشه. توش میتونه سبزیجات مثل فلفل دلمه و پیاز و قارچ باشه و چیزای دیگه، میتونه گوشت داشته باشه یا نه و کلا قاعده خاصی نداره. مهم اینه که چیزایی که انتخاب میکنید بتونن با هم سرخ بشن. مثلا من قارچ و فلفل دلمه رو جدا سرخ میکنم چون اولا قارچ کلی روغن به خودش میکشه و دوما فلفل دلمه کلی آب داره که طول میکشه سرخ بشه. یا مثلا زمان بندی پیاز با فلفل ذلمه فرق داره چون پیاز نازک تره.

خلاصه که به سلیقه خودتون و با یه جور سس و ادویه میشه درست کرد. میتونه فقط روغن و نمک و فلفل باشه. خوبیش اینه که میشه ادویه های مختلف رو توش آزمایش کرد.

مهم اینه که حواس آدم باشه که ادویه ها نسوزن و برای همین من نسبتا رو به آخراش چیزای دیگه بجز نمک رو اضافه میکنم.

من حرکتی که این دفعه کردم این بود که برای سلامتی معده ام که حس میکردم یکم یجوری شده دوتا تیکه استخوان گاو گرفتم و تو زودپز با پیاز و هویج گذاشتم یک ساعت و نیم بپزه.

اینو ببشتر برای آبگوشتش درست کردم که لیوان لیوان بخورم. گویا توش کلی چیزای بدرد بخور داره مثل کلسیم و ژلاتین و چیزای دیگه که برای بدن و بافت معده و پوست و باکتری های تو سیستم گوارش خوب و جذابن. 

آبش رو از صافی رد کردم و مغز استخوان هاشم دیشب خوردم و گذاشتم تو یخچال که چربی هاش بیاد رو. بخاطر این که چربی هاش میتونه سنگین باشه و حساسیت زا ولی خب من ازس استفاده دیگه کردم امروز

 

 

تو حالت درستش اون بالا روغن جامد حیوانی میشه و پایینش آب گوشت ژلاتینی ولی برای من خیلی ژل نشد. میگن سرمه سیب کمک میکنه که اتفاقایی که باید بیفته بیفته ولی مواظب طعم باید بود. دفعه بعد امتحان میکنم

 

خلاصه که امروز که میخواستم برای آخر هفته غذا درست کنم از این روغن و آبگوشت استفاده کردم.

تو آب کته ی برنج آبگوشت رو ریختم (نصف /نصف آب) و یکم از روغن و برای سرخ کردن سبزیجاتم که فلفل دلمه و قارچ بود از روغنم استفاده کردم

 

 

اگه خونه رو آتیش نمیزنید و ماهیتابه ای دارید که گود باشه ازین جنگولک بازیا رو پیشنهاد میکنم

من قارچ رو جدا از فلفل دلمه ها سرخ کردم و بعد میکسشون کردم

 

 

و اینم با برنج!

 

 

 

امیدوارم وقت بزارید و درست کنید!

  • ظریف

نظرات (۹)

قارچ و سیب زمینی سرخ کرده stir fry حساب نمیشن؟

پاسخ:
هندونه رو هم میتونی stir fry کنی! ولی تا جایی که میدونم سیبزمینی خیلی خیلی بیشتر از قارچ زمان میخواد مگر این که ریز خورد شده باشه
  • فاطمه ‌‌‌‌
  • والا ما هم از اینجور چیزا درست می‌کنیم تو ایران، فقط اسم نذاشته بودیم روش :))

    از اون جنگولک‌بازیا هم بلد نیستم دربیارم😅

     

    اون استخوان گاو چیز خوبیه، ما هم گاهی قلم رو با خورشت می‌پزیم. مغز استخوان هم که من از بچکی عاشقش بودم! تو خونه‌مون معمولا مغز استخوانا مال منه :))

     

    عکس‌های رنگی جذابی داشت این پست! گرسنه‌م شد :))

    پاسخ:
    مادر من مثلا اعتقادی به این نداره که اینم یه جور غذاست. 

    امیدوارم درست کنی !

    قارچ خیلی دوست داشتم ولی نمیدونم چرا آخرین بار خوردم یک حس بدی بهم دست داد ...

     

    جنگولک بازی :دی

    اینایی که میندازن هوا و یک دفعگی شعله‌ی آتیش درست می‌شه خیلی باحاله 😅

    پست جالبی بود :)

    پاسخ:
    بستگی داره چه قارچی بوده باشه ؛)

    اون آتیش بازی مرحله ی بعده که هنوز بهش نرسیدم! باید باحال باشه
  • فاطمه ‌‌‌‌
  • اتفاقا با الهام از عکسا، یه کم پیش رفتم بیرون فلفل دلمه‌ای بگیرم که کنار شام به عنوان سبزیجات درست کنیم. ولی بد ساعتی رفتم و رنگی‌هاش تموم شده بود. فقط چند تا سبز خریدم که رگه‌های قرمز داشتن :))

    قارچ هم خریدم ولی خودم دوست ندارم :/

    پاسخ:
    :) دفعه بعد! 
    قارچ رو اگه اسلایس کنی و کف ماهیتابه با روغن سرخ کنی، با نمک و فلفل و یکم سیر یا پودر سیر( آخراش) و صبر کنی طلایی بشه یه طرفش و بعد برگردونیش چند level جالب تر میشه 

    سلام بعد از مدت ها :)

    مامانم داخل آش رشته از آب قلمه استفاده میکنه، نباشه از این پودر های عصاره استفاده میکنه و خیلی خوش مزه میشه، ولی تو هر غذایی آب قلمه هست :)

    برای غذای مقوی هم سعی کنید وعده های متنوع داشته باشید، غذای مونده زیاد نخورید، من تجربه اش رو دارم، آدم فکر میکنه یه عالمه غذا درست کنه واسه چندتا وعده اش بمونه خیلی خوبه و وقتش تلف نمیشه واسه غذا درست کردن، اما بدن تا یه جایی کشش داره واسه عدم دریافت مواد مغذی، بعدش ارگان های داخلی ضعیف میشن..

    من یه غذایی درست میکنم به نام کلم پلو، مثل کلم پلوی شیرازی ها نیست دقیقاً چون گوشت مرغ میریزم و پرش میکنم آبغوره یا آبلیمو... ولی خیلی غذای باحالیه، اصلا هم بوی بد کلم رو نمیده.

    میدونم آشپزی و سرکار رفتن همزمان باهم خیلی کار سختیه، سبک غذاهای ایتالیایی یا هندی میتونه کمک کنه به سرعت بخشیدن به زمان طبخ غذا، مثل مال ایران کلی دنگ و فنگ خورشت بار گذاشتن ندارن

     

    پاسخ:
    کلم پلو رو اتفاق دوست دارم درست کنم. یکی از استادای ایرانی بود درست میکرد و فوق العاده بود.
    آره خورشت و اینا که خیلی کار زیاد میبره. من همین غذاهای اینجوری رو به اندازه دو سه وعده درست میکنم یا ماهی سرخ میکنم

    در حد املت بود شاید :/

    [باز بهم یادآوری شد پسر دیگه کی میخوای دوره آشپزی بری؟!]

    پاسخ:
    املت خوب هم درست کردنش سخته :) 
  • پلڪــــ شیشـہ اے
  • سلام علیکم. خداقوت

    ذکر جزئیات از زیان یک آقا، جالب بود.

    عصاره قلم محشر است. 

    این مدل غذاها برای ما مامان ها جا افتاده است. نبودن وقت کافی چه خلاقیت ها که درون ما ایجاد نکرد. 

    پاسخ:
    سلام! مرسی خوشحالم دوست داشتید!
  • هلن پراسپرو
  • نمیدونم این اسم ساختگی خانواده ماست یا واقعا هست، ولی ما به این جنگولک بازیا میگیم جَقول پَقول XD

    توصیه های خیلی خوبی بودن ولی ممنون! Stit fry به درد شام های سریع واقعا میخوره... هم سرعت داره هم تنوع. اینجوری همیشه مجبور نمیشه آدم نیمرو یا املت بزنه

    پاسخ:
    اونو ما به یه غذایی میگفتیم که توش جیگر و فکر کنم نای و اینجور چیزای گاو بود. مطمئن نیستم.
    آره ترکیب های زیادی هم میشه باهاش درست کرد. مخصوصا با ادویه هاش/سس اش میشه خیلی بازی کرد. 
  • ماه توت‌فرنگی
  • آقا من حتما وقت می‌ذارم درست کنم ولی مطمئنم تبدیلش می‌کنم به پیتزا به جای خوردن با برنج. :)) وقت ترشی انداختن نزدیکه. اونجا ترشی هست که با برنج بخورید؟ 

    پاسخ:
    برای پیتزا بهتره نازک تر بشن که خمیر خیس نشه. خمیر اگه روش خیس بمونه از مواد راحت جدا میشه.
    ترشی! تو یه مغازه ترشی دیدم ولی نمیدونستم چی بخرم. کارکنانش عرب بودن و چند مدل ترشی و شور داشتن. ولی خودم به ترشی انداختن فکر نکرده بودم! 
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی