نوشته های من تنها

:)
نوشته های من تنها

بببببب ببببببیببببببببببببببب
یکی میگفت که آدما تو سکوت بین کلمه هاشون با هم حرف میزنن

بایگانی
پیوندهای روزانه

ورزش 302 علت چاقی

دوشنبه, ۸ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۲۹ ب.ظ

سلام

 

چند وقتیه راجع به علل چاقی و ... داشتم میخوندم. چیزای جالبی هست که خیلی توجه نمیکنیم بهش.

اول این که بدونیم دقیقا وقتی کربوهیدرات میخوریم چه اتفاقی میفته مهمه. این نوشته هم احتمالا 1000 تا ایراد داره. خوشحال میشم اصلاح بشه.

 

اصولا کربوهیدراتا (غذاهای غیر از چربی و پروتیین تقریبا میشه کربوهیدرات حساب بشن) قند های خیلی پیچیده تا خیلی ساده هستن که وقتی خورده میشن باید به ساده ترین واحد که گلوکز هست تجزیه بشن. 

 

حالا فرق شکستن مثلا 1 گرم کربوهیدرات شکر با 1 گرم کربوهیدرات نون سبوس دار خوردن اینه که موقع شکسته شدن نون سبوس دار، بخاطر فیبری که توی این هست، شکستنش بسیار طولانی تره و دیر تر اتفاق میفته. ولی شکر سریع جذب میشه. 

این اتفاق تو خیلی چیزای دیگه هم میفته مثل نون سفید، که مثلا تو فست فود ها بکار میره یا نون لواش خودمون مثلا، آب میوه، شیرینی ها که با آرد سفید درست میشن همیشه و .... 

 

حالا سوال اینه که دیر و زود جذب شدن قند چه اهمیتی داره؟ مگه هدف دریافت انرژی نیست؟ در نهایتش یه مقدار انرژی دریافت میشه دیگه.

 

بله درسته یه مقدار انرژی دریافت میشه ولی چقدرش قابل استفاده هست هم مهمه.

 

مکانیزم قضیه اینجوریه که وقتی قند میاد، پانکراس، انسولین ترشح میکنه و تمام سلولا با دریافت انسولین شروع میکنن به قدری که جا دارن قند رو جذب میکنن. بعد از این باقی قند تو سلولای چربی ذخیره میشه چون کار دیگه ایش نمیشه کرد.

حالا موقعی که مثلا شکر میخوریم، دقیقا همین اتفاق میفته یهو انسولین میره تا یه حد خیلی زیادی بالا و چربی درست میشه بیشتر.

مشکل دوم هم اینه که این حد زیاد انسولین، باعث میشه سلولا به این عدد عادت کنن. یعنی دیگه اگه کلی انسولین نیاد تو خون اینا نمیرن جذب قندشون رو انجام بدن. 

 

پس دو تا مکانیزم اینجا دخیل میشه. 1- سلولا انرژی جذب نمیکنن 2- قند تو سلولای چربی ذخیره میشه. پس شخص حس میکنه نیاز به انرژی داره و بیشتر میخوره. بیشتر میخوره و چاق تر میشه ولی نمیتونه انرژی ای که دریافت کرده رو استفاده کنه.

 

این عادت کردن سلولا به انسولین زیاد هم یه نوعی از بیماری دیابته. برای همین اون بیمارا معمولا اضافه وزن زیاد دارن.

 

خلاصه آخر صحبت این که، فیبر سعی کنید بخورید و نونای سفید بدون سبوس و قندای ساده و ... رو کم کنید! وگرنه دیابت با کسی شوخی نداره

  • مهدی

نظرات (۳)

هر کی اولین بارش باشه که میاد اینجا فکر می‌کنه اومده وبلاگ یکی که تغذیه یا پزشکی خونده :))

لاغرا هم ممکنه دیابت بگیرن؟
پاسخ:
آره این اواخر خیلی غیر برقی و ... شده.
من خیلی اهمیتی به سلامت نمیدادم چون وقت و حوصله ی خوندن مطالب سلامت رو نداشتم ولی این اخیرا که یکم رو این چیزا تمرکز کردم میبینم کلی نکات ساده هست که خیلی مهمن و ممکنه رعایت نکنیم. 
مثلا من مادربزرگم دیابت داشت و خب ریسک دیابت تو من خیلی زیاد تره. اگه الان حواسم نباشه...

من نمیدونستم جوابش چیه سرچ کردم.
دیبابت نوع 1 که خیلی ربطی نداره، چون اختلال توی سیستم دفاعیه و "فکر" میکنم کاریش هم نمیشه کرد یعنی ژنتیکی باشه. اینجوریه که سیستم ایمنی به پانکراس حمله میکنه و تعطیل میشه.
دیابت نوع دو که این باشه که نوشتم هم ممکنه توی آدمای لاغر به وجود بیاد. اینجوریه که چربی دور ارگان های بدن ساخته میشه و زیاد از پوست معلوم نیست. ترم عامیانه هم skinny fat هست. یعنی لاغره ظاهرا ولی چاقه.
این مقاله خوبی بود بنظرم خیلی ساده و قابل فهم توضیح داده
مثلا من مادربزرگم خدابیامرز، چاق نبود اصلا کاملا نرمال بود به لحاظ وزنی ولی دیابت داشت.
خواهر مادربزرگمم همین شکل

سلام
کاش همینقدر که راحت میشد چربی,سوختن چربیش هم همینقدر راحت بود
پاسخ:
سلام
مساله اینه که چربی چیز مهمی برای بقای انسان بوده و همیشه انقدر که غذا دورمون هست نبوده همین چربی نگهمون داشته
یکی از بستگان یه رژیمی گرفته به اسم کتوژنیک که توش کربوهیدرات رو حذف و به جاش چربی گذاشتن! و تو یه ماه سه کیلو گرم کم شد.
مربوط به همین متابولیسم و انسولینیه که فرمودی.
پاسخ:
درسته البته پروتیین وچربیب جایگزین میشه ولی ازون رژیم هایی هست که چیز خوبی شاید باشه ولی هر کسی نمیتونه ذنبال کنه 
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی